POLÍTICA CULTURAL
Cultura 21/09/2012

L'Institut Ramon Llull vol integrar els ajuntaments de Palma i Barcelona

La institució celebra 10 anys i consolida la projecció de la llengua a 109 universitats, la presència internacional en esdeveniments importants i busca noves fonts de finançament privat

Laura Serra
1 min
Sí: Vicenç Villatoro, Maruja Torres. No: Rupert Murdoch, Evo Morales

BarcelonaL'Institut Ramon Llull commemora aquest 2012 el seu desè aniversari. De cara al públic, se celebrarà amb diversos espectacles interdisciplinars que se celebraran al Mercat de les Flors el cap de setmana del 28-30 de setembre. Però aquest matí el director del Llull, Vicenç Villatoro, i el director adjunt, Àlex Susanna, han fet una valoració dels darrers anys.

Segons han explicat, consideren que el Llull ha consolidat les grans línies estratègiques, l'aliança en consorci amb les Balears i la seva definició d'objectius, tot i disposar de menys recursos que en èpoques anteriors (al voltant dels 10 milions d'euros de pressupost). L'Instituto Cervantes espanyol té un pressupost que supera els 100 milions d'euros. "I nosaltres contribuïm doblement a les dues institucions", especificava el conseller Ferran Mascarell.

Quant a reptes de futur, hi ha la inclusió en el consorci dels ajuntaments de Barcelona i Palma, per concentrar recursos i perquè qualitativament aportarà beneficis. De moment són negociacions, però Villatoro ha afirmat que hi ha bones perspectives, només falta marcar la quantitat de recursos i el sistema de negociació interna entre els futurs socis. També volen millorar les relacions amb València i buscar noves fonts de finançament privat. Per ampliar el reconeixement internacional, aprofitaran les xarxes que ja tinguin altres agents del país, com ara el Barça, en ciutats i països on el Llull pugui tenir interessos.

De cara al 2013, se seguirà apostant per buscar focus on col·locar la cultura catalana. Serà a la Fira del Llibre de París, a la Biennal d'Art de Venècia i a Avinyó. També tenen agents presents treballant a la Xina i a Suècia.

stats