CINEMA

Javier Bardem pren partit pel Sàhara Occidental

L'actor portarà a la Berlinale 'Hijos de las nubes, la última colonia', un documental sobre el conflicte entre els refugiats al desert i el govern marroquí

L'actor Javier Bardem estrenarà el 16 de febrer a la secció oficial de la Berlinale Hijos de las nubes, la última colonia , un documental espanyol que analitza la situació del Sàhara Occidental, escrit i dirigit per Álvaro Longoria . Les diferents visions i interessos polítics , econòmics i estratègics d'un conflicte estancat més de trenta-cinc anys són l'eix argumental d'un llargmetratge rodat al llarg de tres anys en sis països .

Situada en el context de la Primavera Àrab, aquesta producció presenta la vida d'un poble , el sahraui , dividit entre els campaments de refugiats en el desert del Sàhara i el territori ocupat pel Marroc . Refugiats , activistes de drets humans , polítics de diverses nacionalitats , periodistes i historiadors acompanyen amb els seus testimonis el recorregut de l'actor per intentar entendre les claus d'aquest desastre humanitari .

Segons el comunicat de la seva productors, l'objectiu de la pel·lícula és " recordar que els pobles tenen dret a escollir el seu futur i que és obligació dels ciutadans recordar als seus governs que el seu deure és promoure la justícia i el respecte dels drets humans " .