cultura
Cultura 23/08/2011

Mor Jerry Lieber, el lletrista dels 'hits' 'Hound Dog' i 'Jailhouse Rock' d'Elvis Presley

Lieber també es l'autor de les lletres de cançons que després van gravar artistes com The Beatles, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Fats Domino, The Everly Brothers, Barbra Streisand, Edith Piaf, The Rolling Stones i Aretha Franklin

Redacció
1 min
Jerry Leiber (esquerra) amb Elvis Presley i el compositor Mike Stoller a la MGM Studios, el 1957 / REUTERS

BarcelonaJerry Leiber, el coautor d'algunes de les cançons més famoses de les dècades dels 50 i els 60, ha mort aquest dilluns a Los Angeles (Califòrnia). El popular lletrista tenia 78 anys i, segons informa Los Angeles Times, ha mort com a conseqüència d'unes complicacions cardiopulmonars.

Leiber i el seu soci Mike Stoller van firmar grans hits del moment, com Hound Dog i Jailhouse Rock, interpretades per Elvis Presley, Stand By Me de Ben E. King, Is That All There Is? de Peggy Lee, Love Potion No 9 de The Clovers, o Ruby Baby de The Drifters.

El tàndem Lieber-Stoller també és l'artífex de cançons que després van gravar artistes com The Beatles, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Fats Domino, The Everly Brothers, Barbra Streisand, Edith Piaf, The Rolling Stones i Aretha Franklin. Lieber n'escrivia les lletres i Stoller s'encarregava de posar-hi la música.

El 1953 van formar la seva pròpia discogràfica, però el veritable èxit els va arribar quan el 1956 Presley va popularitzar el famós Hound Dog.

Lieber i Stoller van entrar al saló de la fama dels compositors el 1985 i, un any després, van accedir al de productors. El 1988 també se'ls obrien les portes del saló de la fama del rock-and-roll.

stats