Publicitat
Publicitat

ART

Joan Anton Maragall: "Tàpies va crear un llenguatge nou a la pintura del nostre país"

El galerista Joan Anton Maragall destaca la gran importància artística i intel·lectual de Tàpies, que va revolucionar el món de la pintura. El crític d'art Daniel Giralt-Miracle en recorda els cartells altament compromesos amb la cultura catalana

Joan Anton Maragall, galerista i director de la Sala Parés de Barcelona, ha reaccionat a la mort d'Antoni Tàpies, de qui ha dit que és un dels eixos de l'art català i de la pintura del segle XX.

Tàpies "va ser l'home que va crear, implantar i afiançar un llenguantge nou a la pintura del nostre país", ha destacat Maragall a Catalunya Informació. Segons el galerista, l'obra de Tàpies girava al voltant de tota una filosofia, que es basava entre altres elements en la buidor, l'espai i la influència filosofia oriental.

Per la seva banda, el crític d'art Daniel Giralt-Miracle ha remarcat a la mateixa emissora la personalitat intel·lectual i artística de Tàpies, reconeguda des de fa dècades a tot el món, i que és part de la "identitat del poble català".

Giralt-Miracle també ha recordat "la profunda humanitat i la sensibilitat transcendental" del pintor, així com la seva espiritualitat gairebé oriental, i ha afegit que Tàpies també va destacar per la contundència de les seves idees.

Pel que fa al seu profund arrelament amb el país, Giralt-Miracle ha fet referència als cèlebres cartells de Tàpies: per als mestres, per al PSUC o per a l'Estatut, aquestes manifestacions artístiques són "un autèntic manifest en pro de la cultura catalana", segons el crític.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT