Política cultural

El sociòleg José Ignacio Wert, ministre d'Educació, Cultura i Esports

La seva trajectòria se centra en la sociologia electoral i en empreses d'estudis d'audiència i mercat. Ha estat col·laborador i tertulià en mitjans de comunicació

José Ignacio Wert (Madrid 1959) és llicenciat en dret i màster en sociologia política. E xpert en estudis d'audiència i mercat, torna a la política 24 anys després de sortir-ne, on va militar primer a la UCD i després al Partit Demòcrata Popular. Va ser regidor de l'Ajuntament de Madrid de 1983 a 1986, i va ser escollit com a diputat per la Corunya, però hi va renunciar al cap de 15 mesos. Llavors es va dedicar a tasques exclusivament professionals.

El 1973 va guanyar unes oposicions per entrar a RTVE, on va treballar com a tècnic i després al Gabinet d'Investigació d'Audiència. El 1980 va ser nomenat sotsdirector del CIS, dependent de Presidència i on va efectuar més d'un centenar d'estudis d'opinió. Llavors va ser triat pel Senat com a vocal del Consell d'Administració de RTVE, a proposta d'Unió de Centre Democràtic (UCD).

Ha exercit de professor de la Universitat Autònoma i la Complutense. Del 1987 al 2003 va dirigir Demoscopia, va treballar en l'empresa comercialitzadora de publicitat del Grupo Prisa i després va ser director de relacions corporatives el Grup BBVA del 2003 al 2005. Fins ara era director de la consultoria Inspire Consultores i, del 1994 al 2003, va ser president del consell d'administració de Kantar Media España, abans coneguda com a TNS Sofres.

És col·laborador de diversos mitjans de comunicació (SER, El País, Las mañanas de Cuatro, Hoy, Noticias Cuatro, entre altres) i autor de diversos llibres sobre sociologia electoral i política. Ha sigut vocal del consell d'administració de RTVE i fins i tot havia arribat a sonar per a aquest càrrec l'octubre d'aquest 2011.