MÚSICA

Ceuta cancel·la un concert de Kiko Veneno perquè l'artista qüestiona l'espanyolitat de la ciutat

El cantant va dir en una entrevista que si Espanya reclama Gibraltar hauria de tornar Ceuta i Melilla al Marroc. Després s'ha disculpat, però aquest dilluns ja s'han començat a tornar les entrades venudes

El govern autònom de Ceuta ha explicat aquest dilluns que ha cancel·lat el concert de Kiko Veneno previst per ahir a la ciutat autònoma per haver qüestionat l'espanyolitat de Ceuta i Melilla en una entrevista.

Segons ha informat en una nota la conselleria d'Educació, Cultura i Dona del govern de Ceuta, el concert es va anul·lar després que es publiquessin unes declaracions al diari El Pueblo de Ceuta en què l'artista no considerava Ceuta i Melilla ciutats espanyoles.

En l'entrevista, publicada divendres pel diari, el cantant va comentar: "Ceuta i Melilla es percep lògicament que són en territori del Marroc, en el que és actualment el Marroc, tot i que fos fundada per espanyols o per portuguesos fa 500 anys, però és pràcticament com Gibraltar. Encara que ningú s'atreveixi a dir-ho, tothom percep que si Anglaterra ens tornés Gibraltar, com hauria de ser, nosaltres hauríem de tornar Ceuta i Melilla als marroquins".

Per aquest motiu, la consellera de Cultura del govern autonòmic, Mabel Deu (PP), va optar per cancel·lar el concert. I aquest dilluns s'ha iniciat la devolució dels diners de les entrades venudes.

L'artista, a través del seu web oficial, ha lamentat els fets: "Sento moltíssim no haver pogut anar a Ceuta a cantar, pel públic que m'esperava, pels meus músics, i per mi mateix, jo només volia portar la meva música a una ciutat singular, que coneixia de fa temps però en la qual mai havia tocat".

El cantant ha precisat: "Encara que les meves paraules fossin desafortunades, encara que arribessin fora de temps i jo, innocentment, pensés que no formaven part de l'entrevista, hauria estat millor que m'hagués limitat a parlar de música en comptes de donar un punt de vista. Hi tinc dret, però aquest dret s'ensorra en el moment en què fereix sensibilitats i molesta molta gent".

"Assumeixo el meu error, i demano disculpes a qui pugui sentir-se ofès per un comentari que no pretenia anar contra ningú, ja que en cap cas estava parlant de les persones de Ceuta, sinó fent una anàlisi política i geogràfica de Ceuta, Melilla, ciutat on va néixer el meu pare, i Gibraltar", ha precisat José María López Sanfeliu, nom complet de l'artista, que és nascut a Figueres.

Per això, ha afegit: "Quan em vaig adonar del mal que que podia causar ja era tard, sento moltíssim el que ha passat, no sé si els que se senten ofesos podran perdonar-me, jo els ho demano sincerament".

La conselleria d'Educació, Cultura i Dona ha lamentat avui les molèsties causades al públic que tenia previst assistir al concert i ha valorat el gest de l'artista en fer públiques les seves disculpes.

Més continguts de