Publicitat
Publicitat

Música

L'Ajuntament de Barcelona assumirà criteris justos en la contractació de músics

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports aprova una moció de la CUP que recull les peticions del manual de bones pràctiques de sindicats i associacions de músics

"Vetllar per la dignificació de la professió i dels professionals del sector musical" és una de les demandes dels músics que aquest dimarts ha assumit l'Ajuntament de Barcelona en la sessió ordinària de la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

El grup municipal de la CUP ha portat a la comissió una proposició perquè l'Ajuntament, en els espectacles que promogui, assumeixi "com a propi el manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical" redactat pel Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!), l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya i el Sindicat de la Música (COS). La proposició s'ha aprovat amb els vots a favor de BeC, CiU, ERC, PSC i CUP, i les abstencions de PP i C's. 

El manual de bones pràctiques del sector musical aplega reivindicacions de fons sobre salaris i condicions dignes, dret a la Seguretat Social, a les pensions i a convenis col·lectius, i es marca objectius prioritaris com ara que sigui qui contracti qui assumeixi la responsabilitat de gestionar els tràmits de l'alta i la baixa a la Seguretat Social. És a dir, que quedi ben definida una relació entre contractant i contractat. En aquest sentit, la CUP considera que "entre els deures de l'administració pública hi ha el de donar exemple pel que fa a la fiscalitat, la facturació i el respecte als drets del treballadors".

En la proposició aprovada aquest dimarts hi ha quatre punts bàsics:

  1. Fer valer la relació contractual entre els/les artistes i qui contracti els seus serveis descrita en el manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical pel que fa als espectacles que promogui l’ajuntament.
  2. Vetllar perquè es compleixin les condicions descrites en el manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical en els espectacles públics del poble, incentivant l’aplicació del manual per part de promotors privats i associacions cultural, si cal subvencionant projectes que ho requereixin.
  3. Incentivar la contractació de propostes musicals amb representació femenina.
  4. Vetllar per la dignificació de la professió dels i les professionals del sector musical.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT