Publicitat
Publicitat

L'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica demana il·legalitzar la Fundació Francisco Franco al Congrés dels Diputats

La fundació gestiona des d'aquest agost les visites a Pazo de Meirás, propietat de la família del dictador

Franco va morir i la dictadura es va acabar, però la seva família va heretar un important patrimoni, que encara conserva, obtingut durant la Guerra Civil i la dictadura. Una de les propietats dels Franco és Pazo de Meirás, la casa on havia viscut l'escriptora Emilia Pardo Bazán i que Franco va rebre com "un obsequi del poble". Des de l'agost passat, l'encarregada de gestionar les visites a un dels llocs d'estiueig de la família Franco és la Fundación Francisco Franco: "La Fundación Nacional Francisco Franco ha rebut com un honor la decisió [de la família del dictador] de gestionar les visites a Pazo de Meirás. És una excel·lent oportunitat per mostrar al gran públic la grandesa de la figura de Fransico Franco, per potenciar el turisme a Galícia i per difondre el patrimoni gallec al món", diu a la seva web la fundació.

Avui dijous, l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica ha presentat una iniciativa perquè associacions com la Fundació Nacional Francisco Franco siguin il·legalitzades, ja que vulneren els drets humans i difonen el llegat d'un dictador. Bonifacio Sánchez, portaveu de l'Associació de la Recuperació de la Memòria Històrica, ha assegurat que volen "resoldre un problema històric": "No volem que existeixin associacions que es dediquen a injuriar les víctimes del franquisme i enalteixen la figura d'un dictador".

La Fundació Nacional Francisco Franco va néixer el 1976, un any després de la mort del dictador, per difondre la seva vida i la seva obra. Sánchez ha recordat que en països com Alemanya i Itàlia seria inconcebible una entitat dedicada a difondre el llegat de Hitler o de Mussolini. "El franquisme és allà. És real i treu pit. Ha de ser considerat il·legal i ha de ser perseguit", ha dit Sánchez.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT