Música

L’Hipnotik Festival diu adéu

"Les complicades circumstàncies econòmiques actuals" fan inviable la continuïtat de la cita amb el hip-hop que s'ha celebrat durant dotze anys al CCCB

"L’Hipnotik Festival atura la seva activitat després de dotze anys promovent el hip-hop a Barcelona". Així ho anuncia l'organització en un comunicat, que precisa que han hagut de prendre "la difícil decisió de comunicar el cessament, almenys en aquesta propera edició, i probablement en les futures".

L'Hipnotik Festival, que aplegava al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) els quatre elements de la cultura hip-hop (rap, DJ, 'breakdance' i grafit), diu adéu a causa de "les complicades circumstàncies econòmiques actuals, com són l'augment de l'IVA cultural i la reducció, any rere any, dels recursos aportats per patrocinadors i institucions".

"Han estat dotze anys de concerts, competicions, tallers, documentals i conferències que han afegit valor a la cultura del hip-hop. Hem procurat sempre aportar el nostre granet de sorra per donar a conèixer i mostrar al món aquest moviment urbà. Per l’Hipnotik Festival han passat icones internacionals com Afrika Bambaataa, DJ QBert o la cèlebre fotògrafa Martha Cooper", recorda l'organització d'un festival que sempre ha intentat mantenir un preus assequibles (entrades anticipades a 15 euros).

"Abans de reduir la qualitat de la proposta o d'haver de plantejar un increment considerable en el preu de les entrades, hem preferit aturar aquesta edició i no fer un esdeveniment amb el qual no ens sentiríem identificats", explica l'equip de l'Hipnotik en el comunicat.

Més continguts de