Publicitat
Publicitat

TEATRE

'Les amistats perilloses', en versió de Heiner Müller, a la Sala Atrium

El prestigiós autor alemany va concentrar el clàssic del segle XVIII a 'Quartett', una obra on Raimon Molins i Marta Domingo interpreten dos llibertins cínics i ocorrents que enceten una guerra psicològica autodestructiva

Les liaisons dangereuses de Choderlos de Laclos (1782) va ser la inspiració de Heiner Müller per escriure la contundent, densa, ocorrent i destructiva Quartett. Jordi Prat i Coll dirigeix un muntatge en què la marquesa de Merteuil i el vescomte de Valmont es plantegen dos reptes morals i sexuals que, en realitat, són mostres de dominació, poder, maldat i amor. Anna Lizaran i Lluís Homar havien interpretat aquests personatges al Lliure de Gràcia fa dues dècades i ara els reprenen Raimon Molins i Marta Domingo, en un joc de rol carnal que requereix la mirada atenta de l'espectador.

Més enllà de l'argument –possiblement conegut pel gran públic gràcies al film Les amistats perilloses, interpretat per Michelle Pffeifer i John Malkovich–, Prat i Coll ha jugat sense complexos –hi sonen Britney Spears i Miguel Poveda– amb un text i un autor reverenciats pel públic del teatre. "La seva maldat és fascinant i atractiva. Parlen molt fi però de temes molt basts, de polles i vagines", explica. A la paret, en una escenografia de miralls, hi ha un rellotge-penis enorme, "un fal·lus tòtem, al qual parlem", expliquen. L'obra té quinze pàgines que es condensen en una hora d'espectacle, en el qual els dos actors canvien de sexe i de personatges i es trenca la quarta paret per jugar amb l'espectador. "Müller deia que és una comèdia. No volíem que l'obra fos massa pedant, sense deixar de ser profunda". 

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT