Londres veta la Tulipa de Norman Foster

L'alcalde de la ciutat nega els permisos per construir el gratacel al·legant "qüestions estètiques"

El projecte de l'arquitecte Norman Foster per construir el gratacel de 300 metres batejat com a Tulipa ha quedat sense futur. Segons informa el diari britànic 'The Guardian', l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha decidit vetar l'edifici al·legant qüestions estètiques i perquè modificaria considerablement les vistes històriques de la ciutat. La Tulipa, que pren el nom per la similitud estètica amb la planta, hauria sigut el segon gratacel més alt d'Europa i, segons els promotors del projecte, hauria atret 1,2 milions de visitants cada any.

"L'alcalde tenia seriosos dubtes respecte a la posada en marxa del projecte. Després d'estudiar-los amb detall, ha decidit rebutjar els permisos per construir l'edifici perquè creu que implicaria beneficis públics molt limitats", ha dit el portaveu de Khan. L'alcalde considera que el disseny de l'edifici "no és de prou qualitat per a una localització tan important" i que la torre "perjudicaria les vistes pròximes a la Torre de Londres, que és un símbol de la ciutat". 

El projecte dissenyat per Foster incloïa una immensa plataforma dalt de l'edifici que havia de servir de mirador. També hi havia projectades un conjunt de góndoles giratòries, un restaurant, un bar i espais per a infants. L'equip de l'arquitecte ha dit que està "decebut" per la decisió de l'alcalde de rebutjar el gratacel i que s'estan plantejant recórrer la decisió.