ART
Cultura 10/04/2013

El Louvre, tancat per una vaga dels treballadors contra els carteristes

Els lladres ataquen el personal i els turistes, que són deu milions de persones a l'any. L''staff' es manifesta perquè treballen amb "por". No se sap quan reobrirà el centre

Ara
1 min

BarcelonaUn dels museus més visitats del món, el Museu del Louvre de París, no ha obert per una protesta dels treballadors en contra dels carteristes. Segons el personal del museu, els lladres, alguns dels quals nens, han robat tant a empleats com a turistes. Segons la BBC, 200 treballadors han participat en la vaga organitzada pel sindicat SUD. La direcció del museu diu que han demanat més ajuda a la policia per afrontar el problema.

Els treballadors ja s'han reunit amb representants del ministeri de Cultura francès. "Es veuen cada dia enfrontats amb grups organitzats amb carteristes que són cada vegada més agressius i entre els quals hi ha nens", segons Christelle Guyader de SUD, que ha dit que els treballadors tenen "por". Els carteristes tornen a entrar gratis al museu després de ser interrogats per la policia. "El seu 'modus operandi' s'ha tornat més complex. Res els pot aturar", han denunciat.

El Museu del Louvre rep deu milions de visitants a l'any, i sembla que és el museu d'art més visitat del món. De moment, les autoritats no informen de quan tornarà a obrir.

stats