Nova incorporació a la col·lecció d'art modern

El MNAC compra la pintura de Feliu Elias 'El barret nou'

El MNAC ha adquirit una nova obra de Feliu Elias, l'autor de la coneguda pintura 'La galeria' i una de les figures més polifacètiques de l'art català de la primera meitat del segle passat

El MNAC ha adquirit per a la col·lecció d'Art Modern l'oli de Feliu Elias El barret nou. Aquesta obra completa la col·lecció de pintures que el MNAC tenia fins ara d'aquest artista, una de les figures més polifacètiques del panorama artístic català de la primera meitat del segle passat, que tenia el triple vessant de pintor, caricaturista i crític d’art.

El Museu ja conservava set obres de Feliu Elias, de les quals sis eren natures mortes i només una, La galeria, feia protagonista de la pintura la figura humana, un tema que aquest artista va conrear amb preferència als anys 20 i 30 en sintonia amb els llenguatges europeus de retorn a l’ordre com ara la Nova Objectivitat alemanya.

Aquesta pintura evidencia alhora que Elias era un pintor de talent i tècnica depurada, i permet reforçar la seva presència a les sales d’exposició permanent, on El barret nou es podrà veure a partir del setembre.

  • Etiquetes