CINEMA

Toni Soler i Manuel Huerga fan tàndem en aquest telefilm

'Macià contra Companys' al Parlament

A la cambra s'hi han rodat entrevistes als protagonistes com si el 1932 ha existís la televisió

El Palau del Parlament ha acollit avui el rodatge d'algunes escenes de la pel·lícula '14 d'abril: Macià contra Companys'. Els salons del Parlament han estat els escenaris on s'han entrevistat alguns dels personatges més importants de la Segona República a Catalunya.

La pel·lícula es planteja com un documental suposadament enregistrat el 1932 com si existís la televisió, amb els estils i els mitjans propis d'avui. Es podrà veure entrevistats els protagonistes cabdals per a la Catalunya d'aquella època com Companys, Macià, Gassol, Casanovas, Tarradellas, Aiguader, Maura, Alcalá Zamora o Cambó. Els salons del Parlament han estat els escenaris de les entrevistes a Tarradellas i Casanovas, interpretats pels actors Aleix Albareda i Joan Massotkleiner, respectivament. Fa uns dies el rodatge d'aquesta pel·lícula es va fer a la plaça Sant Jaume, tant a la Generalitat com a l'ajuntament.

El llargmetratge està dirigit per Manuel Huerga, amb un guió del periodista Toni Soler i està produït per Minoria Absoluta i Televisió de Catalunya. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha rebut al migdia a Huerga, Soler i al productor executiu de la pel·lícula, Francesc Escribano.

Més continguts de