ARQUITECTURA
Cultura 12/07/2012

El Matadero de Madrid guanya el FAD d'arquitectura

El restaurant logronyès Tondeluna rep el premi d'interiorisme i el Madrid Río, el parc a la riba del Manzanares el premi de Ciutat i Paisatge

Ara
2 min
Matadero Madrid

BarcelonaEl Premi FAD d'Arquitectura 2012 ha recaigut en Centro Cultural Matadero de creació contemporània de Madrid, obra de varis autors. El Matadero és un antic escorxador on s'han acollit diversos espais culturals, des el teatre de las Naves del Español, fins a la Nau 16 i la Red Bull Music Academy. El jurat valora tant l'actitud global de la proposta, que aposta d'una forma valenta per l'experimentació i el respecte als espais de llibertat gestionats des de la societat civil, com a la conceptualització del projecte, des del seu inici en el 2007. El jurat ha valorat que "manté els espais arquitectònics i formes estructurals, també el caràcter, l'atmosfera i sobretot l'irrepetible pas del temps".

El FAD d'Interiorisme ha sigut per al Restaurant Tondeluna (Logronyo), de Rubén Picado Fernández. "Un brillant diàleg entre les necessitats d'ús i l'organització espacial, que permet en un rectangle d'escasses dimensions, el desenvolupament de l'activitat de cuinar i servir, compatibilitzant-la amb múltiples possibilitats alternatives configurades amb mitjans molt senzills", segons el jurat.

El FAD de Ciutat i Paisatge ha sigut per a Madrid Río –un parc que discorre pel riu Manzanares–, de Ginés Garrido (team leader), Burgos & Garrido / Porras La Casta / Rubio & Álvarez-Sala / West 8. “Una ambiciosa i difícil intervenció urbana, pensada amb coherència i executada amb rigor, on la riquesa i la complexitat de cadascuna de les seves parts generen un nou paisatge urbà –ple de vida –capaç de modificar el caràcter i la imatge que transcendeix de la ciutat", afirma el jurat.

El Premi FAD d'Intervencions Efímeres 2012 és per a Magnolia (Lisboa), de José Adrião, arquitecte. "La proposta aconsegueix donar contingut a la tradicional il.luminació nadalenca sense recórrer a tòpics associats a aquestes dates”, diu l'acta del jurat.

La cerimònia de lliurament ha significat l'inici de la Gran Revetlla del Disseny, la festa de clausura del FADfest, el festival del disseny i l'arquitectura organitzat pel FAD durant els darrers quinze dies.

El jurat de la 54a edició dels Premis FAD estava presidit per l'arquitecte Guillermo Vázquez Consuegra i amb els vocals Marta Cervelló, Ignasi Forteza, Victoria Garriga, Inés Lobo, José Mª Sánchez García, Pere Serra i Cesc Solà.

stats