Art

Olufur Eliasson i Pipilotti Rist van ser guardonats en les anteriors edicions

Mona Hatoum, premi Joan Miró

El jurat del premi ha considerat aquesta artista palestino-britànica una pionera a vincular les pràctiques artístiques a realitats no occidentals

El jurat del premi Joan Miró 2011 ha guardonat l’artista palestino-britànica, resident a Londres, Mona Hatoum “per la seva gran capacitat de connectar experiència personal amb valors universals. Les seves escultures, instal·lacions, performances i vídeos situen Hatoum entre les artistes més destacades del panorama internacional”, i ha afirmat que "Mona Hatoum ha estat pionera a vincular les pràctiques artístiques a realitats no occidentals, tot mostrant les connexions que s’estableixen entre la cultura occidental i els esdeveniments culturals i polítics transnacionals. A partir de Hatoum, el món de l’art ha esdevingut un lloc molt més obert i menys centrat en si mateix, una dinàmica que no ha deixat d’expandir-se i consolidar-se. El compromís de Hatoum amb els valors humans propis de totes les cultures i societats és comparable a la visió que Miró tenia de la humanitat després d’haver viscut tres guerres devastadores".

El jurat del premi Joan Miró 2011 ha estat format per Alfred Pacquement, director del Musée National d’Art Moderne, Centre Georges Pompidou; Vicente Todolí, exdirector de la Tate Modern; Poul Erik Tøjner, director del Louisiana Museum of Modern Art; i Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró.

El premi Joan Miró està organitzat per la Fundació Joan Miró de Barcelona en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa, que fa seu l’acord existent amb la Fundació Caixa Girona. Té una dotació de 70.000 €, una de les més elevades entre els premis d’art existents, i es lliura cada dos anys. Les edicions anteriors del premi han reconegut les trajectòries d’Olafur Eliasson (2007) i Pipilotti Rist (2009). La cerimònia de lliurament del premi tindrà lloc a l’auditori de la Fundació Joan Miró el dia 7 d’abril.

  • Etiquetes

Més continguts de