Cinema
Cultura 19/06/2012

Montjuïc i el CCCB celebren aquest estiu 10 anys de cinema a la fresca

El cicle Sala Montjuïc projectarà 19 pel·lícules precedides d'un concert entre el 29 de juny i el 8 d'agost, mentre que el Gandules recupera del 7 al 24 d'agost al CCCB pel·lícules inèdites als cinemes comercials

Ara
2 min

BarcelonaEls dos cicles més destacats de cinema a l'aire lliure que Barcelona viu durant l'estiu fan 10 anys. El Sala Montjuïc i el Gandules del CCCB celebren l'aniversari amb una nova edició de les seves propostes.

El Castell de Montjuïc tornarà a gaudir d'una mostra de pel·lícules de tots els temps del 29 de juny al 8 d'agost, alternades amb concerts, pícnics i curtmetratges. L'edició d'enguany del 'Sala Montjuïc', que per primer cop forma part de la programació del Festival Grec, estarà marcada per l'empremta de Javier Mariscal. El dissenyador és l'encarregat del disseny del cartell i de l'anunci del cicle i, a més a més, és l'autor, juntament amb Fernando Trueba, de la primera pel·lícula de la mostra, 'Chico i Rita'. Completaran les projeccions 18 films en versió original subtitulada com 'Valor de llei', dels germans Coen, 'La llavor del diable', de Roman Polanski, 'El discurs del rei', de Tom Hooper, o 'Up', de Pete Docter i Bob Peterson. La pel·lícula que tancarà el cicle el 8 d'agost es decidirà per votació entre tres títols de Clint Eastwood.

Més enllà de cinema, el 'Sala Montjuïc' oferirà també una programació dels millors curtmetratges de les escoles de cinema de Barcelona dels últims 10 anys, així com les millors actuacions musicals que han participat del cicle en les edicions anteriors.

Pel que fa al CCCB, el 'Gandules'12' oferirà entre el 7 i el 24 d'agost una sel·lecció de noves pel·lícules aclamades pel públic i per la crítica als principals festivals de cinema, però que no han arribat a les sales comercials. Entre els títols més destacats hi ha 'Diamond Flash', de Carlos Vermut, 'The Day He Arrives' de Hong Sang-Soo, 'Bullhead' de Michaël R. Roskam i 'The Ballad of Genesis and Lady Jane', Marie Losier. Una de les propostes del cicle, la darrere, també la decidirà la votació del públic.

stats