Publicitat
Publicitat

Moda

Mor François Lesage, el degà dels brodadors

Lesage va treballar per firmes com Yves Saint Laurent, Chanel o Givenchy. Fa sis dies va rebre el títol de Mestre de les Arts del ministeri de Cultura francés

El brodador francès François Lesage, que va embellir les creacions més fantàstiques de les cases d'alta costura franceses, com Yves Saint Laurent i Chanel, ha mort aquesta matinada als 82 anys després d'una "llarga malaltia".

El 23 de novembre el mestre brodador va rebre el títol de Mestre d'Art del ministeri de Cultura francès i això és "el que li ha permès dir adéu", segons ha comunicat un portaveu de la Maison Lesage, que des de 2002 forma part de Chanel.

"No hi ha límits a la fantasia que els dissenyadors expressen, malgrat que provem de mantenir-nos als límits del bon gust i l'elegància", explicava el dissenyador en una entrevista a France Press el 2010.

Lesage va formar-se durant més de vint anys a la casa de brodats fundada pel seu pare, que comptava amb clientes com Madeleine Vionnet i Elsa Schiaparelli. Situat al capdavant del taller, Lesage també va treballar per Givenchy, Balenciaga i Lanvin.

El mestre dels brodats exquisits va presenciar els inicis de Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier i Christian Lacroix, "quan eren principiants", i amb l'objectiu de perpetuar l'art del brodat va fundar una escola dins del seu atelier, situat a París.

"Jo mai m'he plantejat la qüestió (de fer una altra cosa), tenint en compte que vaig néixer sobre una pilera de granadures i lluentons. Dormo a l'habitació on vaig néixer", afegia.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT