Cinema

Mor l'actor Joan Dalmau, protagonista de 'Soldados de Salamina'

Va consolidar-se al cinema ja de gran amb pel·lícules com 'Mar adentro', 'Los ojos de Julia' i 'Secretos del corazón'. També va aparèixer en sèries com 'Àngels i Sants' i 'Nissaga de poder'

L'actor  Joan Dalmau , nominat al Goya al millor secundari per ' Soldados de Salamina' i conegut per títols com ' Si te dicen que caí', 'Secretos del corazón' o 'Mar adentro' , ha mort als 85 anys , segons informa avui l'Acadèmia de Cinema espanyola .

Dalmau , nascut a Montcada i Reixac però resident a Sevilla , va morir  dimarts a Coria del Río. H avia destacat a l teatre amb obres com ' Don Juan Tenorio ' , '
La verbena de la paloma' i 'La casa de las chivas'. No obstant això , va ser ja de gran quan es va obrir camí al cinema . 'Si te dicen que caí' (1989), de Vicente Aranda , i als 90 amb 'El crímen del cine Oriente' , de Pedro Costa, i , sobretot , 'Secretos del corazón' , de Montxo Armendáriz , el van convertir en un notable secundari del cinema espanyol .

'Las huellas borradas', 'Silencio roto', 'Soldados de Salamina', 'Mar adentro' (on va interpretar el pare de Ramón Sampedro), 'Vida y color' i 'Los ojos de Julia', que va ser el seu darrer film, conformen la seva filmografia. A més , a la televisió ha aparegut a 'Vientos de agua' i ' Àngels i Sants' .