Mor als 76 anys Wes Craven, el creador de 'Malson a Elm Street' i 'Scream'

A més de llançar aquestes dues sagues de terror va dirigir un altre clàssic del gènere, 'El monstre del pantà'

El cineasta nord-americà Wes Craven, el creador de les sagues de terror 'Scream' i 'Malson a Elm Street' va morir diumenge, segons va confirmar el seu compte oficial de Twitter. La seva família va comunicar a diversos mitjans especialitzats que el cineasta va morir al seu domicili de Los Angeles víctima d'un tumor cerebral.

Malgrat que Wes Craven havia començat a tenir problemes de salut fa tres anys, no havia deixat de treballs en els projectes de diverses sèries televisives i una novel·la gràfica. També, en una nova pel·lícula, 'The girl in the photograps', l'estrena de la qual està prevista per a la pròxima edició del festival de cinema de Toronto a l'octubre.

La saga de 'Malson a Elm Street' va arrencar el 1984. Arran de l'èxit del personatge que la protagonitza, Robert Englud, que té la cara cremada i navalles a la mans i que es cola en els malson d'un grup d'adolescents per assassinar-los, es van fer quatre films més. Amb tot, Craven no en va dirigir cap i només es va implicar directament en la tercera. Una dècada després va llançar 'Scream', una història macabra però que també té sentit de l'humor, i en va dirigir les tres seqüeles. A més, el cineasta va ser el productor executiu de la sèrie televisiva creada a partir de la pel·lícula. Es va començar a emetre als Estats Units a la cadena MTV al juny i la primera temporada, de deu capítols, finalitza aquest dimarts. Entre la segona i la tercera part d''Scream', Craven va dirigir el drama 'Música del cor', amb Meryl Streep, que va ser nominada als Oscar per la seva interpretació.

Wes Craven es va formar en literatura anglesa, psicologia u filosofia i va exercir de professor d'Humanitats a la Universitat de Clarkson (Nova York) abans de deixar-ho tot per dedicar-se al cinema, on va començar com editor de so després de guanyar-se la vida com a taxista durant una temporada. La seva primera pel·lícula com a director i guionista va ser 'L'última casa de l'esquerra' (1972), inspirada en l'obra d'Ingmar Bergman 'La font de la donzella', de la qual va produir un remake el 2009. Cinc anys després va estrenar la seva segona pel·lícula, també de terror, 'La colina tiene ojos' (1977) i en els anys següents va dirigir els films 'Bendición mortal' (1981), 'El monstre del pantà' (1982) i 'Invitación al infierno' (1984). En  aquest enllaç podeu consultar els 10 films de terror favorits de Wes Craven, entre els quals hi ha 'Nosferatu', 'Frankenstein', 'Repulsió' i 'La guerra dels mons'.