Mor als 67 anys el guitarrista i 'cantaor' Manuel Molina

Lole y Manuel, el duet que va formar amb Lole Montoya, està considerat un precursor del nou flamenc

El 'cantaor' Manuel Molina ha mort aquesta matinada als 67 a al seu domicili de  San Juan de Aznalfarache, Sevilla. Els metges li havien diagnosticat un càncer terminal fa dos mesos i el músic va decidir no rebre tractament. Havia nascut a Ceuta el 1948 i juntament amb Lole Montoya, amb qui va formar el duet Lole y Manuel, està considerat un precursor del nou flamenc. La capella ardent obrirà les portes aquest migdia al teatre municipal Romero San Juan de San Juan de Aznalfarache. Una de les darreres actuacions de Manuel Molina es remunta a l'any passat, quan va acompanyar la seva filla, Alba Molina, durant un concert a Madrid. Actualment treballava en un recull dels seus poemes, un llibre que havia de tenir més de 600 pàgines.

"El flamenc no li importava a ningú –va declarar Manuel Molina a Efe– El flamenc de debò ven discos perquè hi ha gent autèntica que sap fer-ho i gràcies a Camarón, que va ser capaç d'escoltar la gent des del més senzill, una bulería, fins al més complicat, les seguirillas".

Els familiars de Manuel Molina li estaven preparant un homenatge on estava previst que hi participessin la seva filla, Alba Molina, també artista i Lole Montoya, entre altres músics. Però la seva salut va empitjorar en les darreres setmanes i es van haver d'anul·lar els preparatius.

El primer disc de Lole y Manuel, 'Nuevo día' va aparèixer el 1975 i va cridar l'antenció per la fusió del flamenc amb reminiscències hippies i àrabs. A partir de 1993 van començar a treballar per separat i el duet es va dissoldre el 1995. Manuel Molina va publicar el seu primer àlbum en solitari el 1999 'La calle del beso' i també va formar un altre duet amb la seva filla. "Jo volia que Lole fos la meva veu. Sempre he sigut un 'cantaor' frustrat i el que se m'acudia, el que escrivia, ho havia de cantar algú. Lole era la millor per fer-ho i no la vull comparar amb ningú, però aquella comunió es va acabar", va dir el músic sobre la dissolució de Lole y Manuel.

Manuel Molina va aprendre a tocar la guitarra de la mà del seu pare, el guitarrista d'Algeciras conegut com 'El Encajero'. Als 12 anys va formar el trio Los gitanillos del Tardón amb Chiquetete i El Rubio i més endavant va formar part del grup de rock Smash.

 


 

 

Més continguts de