Música

Mor el compositor Narcís Bonet als 85 anys

Va desenvolupar bona part de la seva trajectòria a París

El compositor barceloní Narcís Bonet ha mort aquest divendres als 85 anys a París, la ciutat on residia i on va desenvolupar bona part de la seva carrera artística i professional, acompanyat de la seva família i després d'una llarga malaltia. Nascut a Barcelona el 23 de gener del 1933, Narcís Bonet era fill de l’arquitecte Lluís Bonet i Garí i germà de Jordi Bonet i Armengol. Va ser alumne de Joan Massià, Joan Llongueres i Eduard Toldrà i es va presentar al públic com a pianista als 13 anys al Palau de la Música Catalana. La famñilia ha fet públic un comunicat aquest matí on subratllen que Bonet sempre va ser, tot i l'exili,  "un fervent defensor de Catalunya" i que en l'últim any any seguia denunciant a França la situació dels presos polítics i dels exiliats. Dijous es farà una missa de comiat al Temple de Pentemont a les dues de la tarda.

El 1948 va compondre la seva primera obra simfònica, i un any després es va traslladar a París. Va guanyar el primer premi de composició del Conservatori Americà de Fontainebleau, del qual posteriorment va ser director.

Al llarg de la seva vida, Narcís Bonet ha sigut president de Joventuts Musicals de Barcelona i de la Federació Internacional de Joventuts Musicals, representant del Consell Internacional de la Música de la Unesco, productor dels programes musicals de les emissions en llengua espanyola de la ràdio francesa i del seu programa bimensual en català, secretari d’Òmnium Cultural a París, president del Casal de Catalunya de París i secretari tècnic de l’Orquestra i Cors de Radiotelevisió Espanyola, entre d'altres.

També va rebre la Creu de Sant Jordi i el grau d''officier' dins l'Ordre de les Arts i les Lletres de la República Francesa.

Més continguts de