Obituari

Mor el guitarrista flamenc Moraíto Chico

El 'tocaor' habitual de José Mercé ha mort avui als 55 anys a causa d'un càncer

El guitarrista Manuel Moreno Junquera, conegut com “Moraíto Chico", va morir ahir als 55 anys víctima d'un càncer contra el qual lluitava els últims mesos, segons han indicat a Efe fonts properes del seu entorn. Les restes mortals del guitarrista, nebot del guitarrista Manuel Morao, seran traslladades al Tanatori de Jerez, on posteriorment s'instal·larà la capella ardent i on ja estan arribant  aficionats i artistes flamencs.
Moraíto, que va néixer al barri de Santiago, a Jerez de la Frontera (Cadis), i era descendent d'una de les sagues flamenques més reconegudes de la ciutat, va ser deixeble de grans guitarristes com ara Parrilla de Jerez, ja desaparegut, i Paco Cepero.
Company inseparable del cantaor José Mercé, també va acompanyar altres figures del flamenc com La Paquera de Jerez o Diego Carrasco. De manera paral·lela,  va editar treballs en solitari, com Morao, Morao i Morao y oro. Durant la seva trajectòria, el tocaor va rebre diferents guardons i premis, entre els quals destaca el Giraldillo a la Maestría de la Biennal de Flamenc de Sevilla, l'any 2010.


Més continguts de