Literatura

Mor l'escriptor italià Ugo Riccarelli

L'autor de 'Stramonio' i 'Un uomo che forse si chiamava Schulz' ha mort als 58 anys a Roma

L'escriptor italià Ugo Riccarelli ha mort aquest diumenge als 58 anys a Roma després d'una llarga malaltia , segons han informat els mitjans de comunicació italians . Nascut el 3 de desembre del 1954 a la localitat de Ciriè , a la província de Torí , Riccarelli va estudiar filosofia i lletres i després va treballar en la promoció cultural en l'àmbit escolar i teatral . El 1995 va publicar el seu primer llibre, 'Li Scarpe appese al cuore ', i, al llarg de la seva trajectòria, va rebre diversos reconeixements , entre ells el premi Strega , un dels més prestigiosos de les lletres italianes , per la seva novel·la ' Il dolore perfetto ' .

Entre d'altres obres escrites per l' autor hi ha 'Un uomo che forse si chiamava Schulz ' ( 'Un hombre que acaso se llamaba Schulz', Maeva ) i ' Stramonio' ('Estramonio' , Maeva) . Aquesta darrera va marcar una fita entre els joves italians , que es van identificar amb el protagonista de la novel·la, Paolino , qui rep el sobrenom d' Estramoni la planta que creix prop dels fems– quan entra a formar part del grup d' escombriaires de la seva ciutat .

Riccarelli es va mostrar convençut durant la seva carrera que la literatura serveix per canviar consciències i que la tasca d'un escriptor és la de plantejar preguntes, i no donar respostes .

Més continguts de