DANSA
Cultura 06/02/2013

Nacho Duato compaginarà la direcció del Ballet de Sant Petersburg amb el de Berlín

L'exdirector de la Compañía Nacional de Danza signarà un contracte indefinit amb el teatre rus Mijailovski i, a partir del 2014, dirigirà el Ballet Estatal de Berlín

Efe
2 min

MoscouEl ballarí espanyol Nacho Duato compaginarà a partir de l'estiu del 2014 els càrrecs de coreògraf del teatre Mijailovski de Sant Petersburg i de director del Ballet Estatal de Berlín. "La decisió està relacionada amb el desig de ser el més oberts possible i d'estendre a altres teatres la influència del Mijailovski i dels nostres coreògrafs", ha dit Vladímir Kejman, director general del Mijailovski, al diari 'Izvestia'.

Kejman ha assegurat que la idea de compaginar aquests dos treballs es va acordar amb Duato molt abans de l'escàndol del director artístic del Teatre Bolxoi, Serguei Filin, que va ser atacat a la cara amb àcid a mitjans de gener. "La cooperació amb altres col·lectius només ens aportarà beneficis. Espero que Nacho, a més d'escenificar els seus ballets, contribueixi a l'arribada d'altres coreògrafs de fama mundial i establir contactes artístics amb Berlín", ha assenyalat.

"Comptem amb realitzar coproduccions amb el teatre de Berlín", ha afegit Kejman, que va avançar que el teatre de l'antiga capital tsarista signarà un nou contracte indefinit amb Duato com a coreògraf permanent. El coreògraf espanyol dedicarà un terç del seu temps al teatre rus, ja que aquest any Duato "posarà en escena 50 espectacles i el proper any, com a mínim, quinze més"."Després de treballar amb Nacho durant força temps, puc dir que és impossible discrepar amb ell. Ni una de les seves propostes ha estat rebutjada. Es porta bé amb tothom", ha apuntat.

Duato substituirà el proper any el rus Vladimir Malájov al capdavant del Staatsballet de Berlín, el conjunt de dansa clàssica més rellevant d'Alemanya. El coreògraf espanyol, que va encapçalar durant vint anys la Compañía Nacional de Danza (1990-2010), va assumir la direcció artística del Teatre Mijailovski de Sant Petersburg l'1 de gener del 2011.

stats