Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Nacho Vegas publicarà 'Cómo hacer crac' el 21-N

El cantautor asturià editarà un mini-LP amb sis cançons de temàtica social l'endemà de les eleccions generals

El cantautor asturià Nacho Vegas va anunciar en la seva actuació al festival Faraday Tardor que el seu proper treball, el mini-LP Cómo hacer crac, sortirà a la venda el 21 de novembre, l'endemà de les eleccions generals. Vegas ha definit el disc com "el germà rebel" de La zona sucia (2010), el seu últim treball, perquè les cançons que l'integren tenen una marcada temàtica social.

El disc, que editarà el col·lectiu Marxophone, del qual forma part Vegas, el formen sis nous temes, i s'editarà en format de disc de vinil en color de 10" que inclourà també les mateixes cançons en suport CD. El disc sortirà en una edició limitada de 1.000 còpies numerades.

"Com és habitual en mi, aquest disc està d'alguna manera lligat a l'àlbum que el precedeix", diu Vegas a la nota que acompanya el llançament del disc. "Algunes de les cançons de Cómo hacer crac havien de formar inicialment part de La zona sucia, però per qüestions alienes als temes van ser reservades per a aquest EP o miniàlbum. N'hi ha d'altres són enregistraments posteriors, cançons escrites en els mesos següents a l'edició del disc. Totes elles estan d'alguna manera emparentades amb les de l'àlbum, d'alguna manera enfrontades a elles ".

Vegas va estrenar la cançó que dóna títol a l'àlbum al lloc web de la Fundación Robo, una plataforma crítica amb la crisi impulsada pels músics Roberto Herreros (Grande-Marlaska), Karlos Osinaga (Lisabö) i Joseba Irazoki (Atom Rhumba), que es van proposar publicar una cançó de temàtica obertament política i social cada setmana, buscant promoure el posicionament i el compromís del col·lectiu artístic, inspirant-se en el col·lectiu italià Wu Ming. Vegas també hi ha contribuït posant la veu a una adaptació de "This Land Is Your Land", de Woody Guthrie.

Cómo hacer crac es podrà descarregar gratis des d'internet a partir del 21 de novembre des del web de l'emissora musical estatal Radio 3. 

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT