Música clàssica
Cultura 13/01/2013

Neix el Cor Jove Nacional de Catalunya

El cor vol oferir una oportunitat a joves cantaires i esdevenir un referent internacional

Ara
1 min

BarcelonaEl Cor Jove Nacional de Catalunya, una iniciativa impulsada pel Moviment Coral Català, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, vol oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats cantaires nacionals i internacionals.

“La majoria de nacions europees tenen el seu cor jove i Catalunya, sent un referent per la seva extensa xarxa de corals amb més de 1000 cors i més de 30.000 cantaires, ha de disposar d’aquesta eina nacional”, explica Martí Ferrer, president del Moviment Coral Català.

Les proves d’audicions s’iniciaran al mes de març i estan obertes a tots els joves entre 18 i 28 anys. Un jurat, format per cantors nacionals i internacionals, valorarà els exercicis vocals dels candidats i escollirà als 32 cantaires que composaran el cor durant tot un any. “Cada any es renovaran els seus membres per tal d’oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents”, explica Ferrer.

La direcció també serà rotatòria i l’assumiran compositors de prestigi. Aquest primer any, el Cor actuarà sota la batuta del reputat creador lituà, Vytautas Miskinis, i el director cerverí, Xavier Puig.

stats