Cinema

Es cancel·la l'estrena a Nova York de 'The interview' després d'amenaces d'atemptats

La pel·lícula, que descriu en clau humorística un complot per assassinar Kim Jong-un, ja va desencadenar un ciberatac contra l'estudi Sony Pictures

L'estrena a Nova York de 'The Interview', una comèdia de Sony Pictures sobre un complot per assassinar el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha estat cancel·lat després que una cadena de cinemes descartés exhibir la cinta per haver rebut amenaces d'un grup de 'hackers'. Els 'hackers', que han assegurat que també van ser responsables del recent ciberatac contra Sony, han aconsellat que la gent es mantingui allunyada de les sales que projectin la pel·lícula. "Si la seva casa és a prop, és millor que l'abandonin", deia el comunicat. "Aviat tothom veurà quina pel·lícula tan horrible ha fet Sony Pictures. El món s'omplirà de terror. Recordeu l'11 de setembre del 2001".

Una portaveu de la cadena Landmark, que tenia previst oferir dijous l'estrena de la pel·lícula al Sunshine Cinema del Lower East Side de Nova York, ha admès que la projecció ha estat cancel·lada encara que no ha concretat la raó. Executius de Sony havien dit anteriorment que els propietaris de les sales no retirarien la pel·lícula, però ara han assegurat que donaran suport als cinemes que decideixin cancel·lar les projeccions. El dimarts, la cadena d'exhibició Carmike Cinemas, que opera 278 sales de cinema als Estats Units, ha informat a Sony que no exhibirà la cinta.

Un funcionari del Departament de Seguretat Nacional i un altre funcionari de seguretat dels Estats Units han dit que les investigacions no han trobat res concret fins ara per justificar l'amenaça. "En aquest moment no hi ha dades d'intel·ligència creïbles per indicar una trama activa contra les sales de cinema als Estats Units", ha dit el funcionari del Departament de Seguretat Nacional. Els Departaments de Policia de Los Angeles i Nova York han assegurat, però, que s'estan prenent seriosament la amenaça.