Publicitat
Publicitat

#LLEGIRESTIMAR

Operació Sant Jordi per enganxar-se a la literatura

Els suplements del cap de setmana vinent de l’ARA estaran dedicats a la diada del llibre

Operació Sant Jordi a l’ARA: avui tens al quiosc un diari molt especial amb una portada monogràfica en la qual han participat alguns dels autors catalans més destacats. És una aquelles portades per guardar: te la pots descarregar aquí en PDF.

El diari d'avui a acompanyat d'un suplement especial sobre la novel·la històrica i la història a través de la novel·la, que s'afegeix a l'Ara Llegim especial que ja vas poder adquirir ahir, amb una selecció de 155 novetats literàries, un immens aparador que reuneix els títols indispensables de la diada agrupats en 18 categories i amb resums que sintetitzen els punts clau de cada volum, a més de valoracions crítiques o comentaris dels autors.

Si vols consultar aquesta selecció a la web, la tens al El recomanador de Sant Jordi, una guia interactiva per ajudar a escollir entre les nombroses novetats literàries que omplen les llibreries. L’eina, t'indica quins títols s’ajusten més a les vostres preferències responent només a quatre preguntes: què us interessa llegir?, en quina època voleu que passi la història?, on voleu que transcorri l’acció?, i què busqueu en un llibre?

Busquem el Merlí de la literatura

Al diari d'avui, tens un dossier especial titulat Enganxats a la literatura que posa en valor la tasca de tots els professors abocats a transmetre l’estima pels llibres. Recull sis històries de persones que expliquen qui és el professor de literatura de la seva vida. Hi ha, per exemple, el cas de Sergi Belbel i Pere Arquillué, que van tenir la mateixa professora o Jaume Cabré, que va ser mestre de Joan Martori.

En aquesta recerca de professors de literatura també hi han participat els actors de la sèrie Merlí. Francesc Orella, Carlos Cuevas, Elisabet Casanovas i Candela Antón expliquen en un reportatge qui és el seu particular Merlí de la literatura.

A més, descobim com s’ensenya literatura als professors i quines són les mancances del sistema d’ensenyament amb un reportatge d’Elisabet Escriche. També abordem la utilitat de les lectures obligatòries amb opinions a favor i en contra, analitzem com les noves tecnologies poden fomentar la lectura, aprofundirem en com fer créixer l’índex de lectura i els corresponsals de l’ARA ens expliquen com s’ensenya la literatura a Moscou, Londres, París i Washington.

Un 'Ara Diumenge' especial sobre novel·la històrica

Tot aquest desplegament literari es completa amb un Ara Diumenge especial de 80 pàgines que narra la història de la humanitat a través de les novel·les. Aquest suplement especial, a càrrec del periodista Daniel Romaní, explora des de la ficció tots els períodes històrics, començant per la prehistòria i acabant amb la Transició. Ho fa aprofundint en novel·les d’èxit internacional, com ara El clan de l’ós de les cavernes de Jean M. Auel, i també amb llibres d’autors catalans com l’obra de Maria Àngels Anglada i Anatomía de un instante de Javier Cercas.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT