Cinema

Els Oscars desqualifiquen una de les cançons nominades "per pressions als votants"

'Alone yet not alone', tema original d'un drama històric cristià estrenat en una única sala, havia sigut la nominació més sorprenent dels premis

L'Acadèmia de Hollywood ha desqualificat la nominació a l'Oscar obtinguda per Bruce Broughton en la categoria de millor cançó original després de descobrir que Broughton havia exercit "pressions als votants".

Segons ha informat l'Acadèmia en un comunicat, la junta directiva de la institució es va reunir la nit de dimecres i va votar que se suprimís la candidatura obtinguda per Broughton per la cançó 'Alone yet not alone', que pertany al drama històric cristià homònim, un film que s'havia estrenat a Los Angeles en una única sala en què només tenia un passi al dia. Dennis Spiegel, autor de la lletra del tema, també queda fora de la nominació.

La decisió arriba després del descobriment per part de l'Acadèmia que Broughton, membre del comitè executiu de la branca musical de l'entitat, va enviar correus electrònics als acadèmics per fer-los saber que el seu nom estava entre els elegits per lluitar per l'estatueta daurada.

"No importa que la comunicació tingués bones intencions – ha indicat la presidenta de l'Acadèmia, Cheryl Boone Isaacs–. Utilitza la posició que es posseeix per promoure amb fins personals una candidatura a l'Oscar crea l'aparença d'un avantatge injust".

La categoria de millor cançó original no sumarà un candidat: la competició quedarà limitada a 'Happy' ('Gru 2: el meu dolent favorit'), de Pharrell Williams, 'Let it go' ('Frozen'), de Kristen Anderson-Lopez i Robert Lopez, 'The moon song' ('Her'), de Karen O i Spike Jonze, i 'Ordinary love' ('Mandela: long walk to rreedom'), d'U2.