Cinema

El 61% dels participants d''El joc dels Oscars' encerten el triomf de '12 anys d'esclavitud'

L'ARA va pronosticar correctament 21 dels 24 triomfadors de la nit en una porra interactiva que va tenir 1.426 participants

Gran èxit d'' El joc dels Oscars', la porra interactiva dels Oscars feta per l'ARA. Un 61% dels participants han endevinat el triomf de '12 anys d'esclavitud' com a millor pel·lícula, i un 54% han vist venir el triomf d'Alfonso Cuarón com a millor director.

Consulta el rànquing definitiu i la porra dels lectors

Els participants del joc han tingut una bona guia gràcies als pronòstics d''El joc dels Oscars', que han encertat 21 dels 24 guanyadors de la nit. Els únics errors de les apostes de l'ARA han sigut en les categories de millor actriu secundària (Lupita Nyong'o), millor curt d'animació ('Mr. Hublot') i millor curt ('Helium').

Molts participants de la porra han seguit les recomanacions d''El joc dels Oscars': A bona part de les categories, el nominat amb més vots dels participants ha sigut el favorit de l'ARA. Només en tres categories els jugadors no han fet cas a la recomanació de l'ARA: la de millor actor, en què un 51% ha apostat per Leonardo DiCaprio en contra de Matthew McConaughey; la de millor documental, amb un 57% de vots per a 'The act of killing' –el guanyador ha sigut finalment '20 feets from stardom', i la de millor actriu secundària, en què un 48% ha votat −en contra del pronòstic a favor de Jennifer Lawrence, però encertadament− per Lupita Nyong'o.

Amb 23 encerts, Roger Heredia Jornet [ la seva porra] s'ha proclamat guanyador d''El joc dels Oscars' de l'ARA, una porra interactiva dels premis en què han participat prop de 1.426 internautes. El guanyador en solitari de la porra només va errar una de les categories, la del millor curt animat, en què el gran favorit de la categoria 'On the horse!' va ser superat pel curt francès 'Mr. Hublot'. El segon premi se l'ha emportat Rafel Farrés [ la seva porra], però ha calgut fer un sorteig, perquè fins a 18 participants han encertat 22 de les 24 categories.