Música

Els 'Pastorets' de Galceran i Guinovart arriben al Liceu per Nadal

El Cor Vivaldi interpretarà una adaptació simfònica de la cantata basada en l'obra de Folch i Torres

El Liceu acollirà aquest Nadal el primer espectacle pròpiament nadalenc durant aquestes festes: 'Els Pastorets, Cantata de Nadal', una versió modernitzada creada pel músic Albert Guinovart i el dramaturg Jordi Galceran. Aquesta versió de l'obra serà interpretada per les més de 60 veus del Cor Vivaldi, dirigit per Òscar Boada, i la narració del text anirà a càrrec de l'actriu Elisabet Egea. L'Orquestra del Liceu serà l'encarregada de dotar a la cantata de música. Les entrades, tant per a la sessió matinal del dissabte com la del diumenge, ja estan exhaurides.

La principal novetat de la nova versió d''Els Pastorets' recau en l'adaptació per a orquestra simfònica. El 2006, el Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya va encarregar a Albert Guinovart l'adaptació d'aquest clàssic del Nadal de Folch i Torres en versió de cantata. Des d'aleshores, es va enregistrar en un disc i es va representar diverses vegades en diverses sales. Guinovart ha preparat la partitura original per a cinc instruments als 30 músics de la simfonia del Liceu que la interpretaran, inclòs ell mateix al piano. A més, se sumaran 20 antics integrants del Cor a les 40 veus que el formen habitualment.Tot i que no és una representació de l'obra, segons Boada, hi haurà moments de dramatització.

El mateix director del Cor ha manifestat la seva il·lusió de poder celebrar el 25è aniversari del Cor Vivaldi amb la cantata al Liceu, sent "conscient" del gran moment que la trajectòria del conjunt esta vivint. Per al seu parer, aquesta obra és d'un nivell que "en un país civilitzat" faria anys que s'hauria orquestrat, i que arreu "ens la prendrien de les mans".