Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Mor Pedro San Martín, de La Buena Vida

El baixista del grup basc, de 40 anys, ha mort en un accident de trànsit quan anava a Burgos a veure un concert de Nacho Vegas

Pedro San Martín, de 40 anys, baixista del grup basc La Buena Vida, ha mort aquesta matinada en un accident de trànsit quan anava a Burgos a veure un concert del cantautor asturià Nacho Vegas, i els barcelonins Refree i Aias, segons ha explicat Mariano Tejera, mànager del grup a Rockdelux.

El portal musical Jenesaispop ha recollit reaccions del món de la música a la mort de San Martín, entre elles les de Nacho Vegas: " Ahir a la nit vam tocar a Burgos , tant de bo no ho haguéssim fet . A la tarda vaig estar parlant per telèfon amb Pedro San Martín , que passava uns dies en una casa rural prop d'allà , amb uns amics . Estava tan divertit com sempre , vaig riure molt i li vaig dir que vingués al concert , que feia temps que no ens veiem . A la nit van agafar el cotxe ell i el seu amic Iñaki , però mai van arribar ".

José Luis Lanzagorta, el teclista del grup donostiarra, que encara està "paralitzat" per la notícia de la mort del músic, ha declarat a Efe que San Martín era una persona "molt vitalista, alegre i dinàmica", un músic "inquiet, vehement i amb molt de caràcter".

Lanzagorta ha explicat que Sant Martín, de 39 anys, havia anat el cap de setmana a una casa rural amb uns amics, entre ells el guitarra del grup, Javier Sánchez, i va patir l'accident quan tornava a l'allotjament després d'assistir a un concert de Nacho Vegas a Burgos.

Lanzagorta el va conèixer el 1993, quan els grups als quals pertanyien compartien local d'assaig a Sant Sebastià. Sis anys després Lanzagorta es va afegir a La Buena Vida quan li van demanar que necessitaven un pianista per fer alguns directes.

Segons el teclista, San Martín era un dels caps del grup, al costat dels guitarristes Javier Sánchez i Mikel Aguirre, aquest últim també veu de La Buena Vida després que la cantant Irantzu València
abandonés la formació.

El baixista de La Buena Vida va estudiar Econòmiques a Bilbao i va passar un petit període fent pràctiques a Londres, però tret d'aquesta etapa sempre ha viscut a la seva ciutat, de la qual va prendre el nom el moviment musical Donosti Sound, del qual La Buena Vida va ser un dels noms clau.

Pedro Sant Martín, que residia al barri d'Amara, treballava en una empresa d'Orio perquè, com a la resta de membres de la banda, la música no li donava per viure.

Tanmateix, la seva dedicació al grup era "plena" i la seva aportació "fonamental", afirma Lanzagorta, que es refereix també al baixista com una persona de gustos musicals "molt eclèctics".

Era "sempre molt positiu, mogut, efusiu i un entusiasta de la música", destaca el teclista, que explica que Sant Martín aprofitava pràcticament tots els caps de setmana per assistir a concerts i festivals de música. "Tornant d'un concert li ha arribat això", es lamenta.

Afegeix que mai assistia a les actuacions "passivament", sinó que solia establir "molta relació al backstage amb els músics d'altres grups".

"Ja s'està veient ara en les xarxes socials, hi ha un munt de gent de tota Espanya que el coneixia perquè era sempre a tots els concerts. Era molt sociable, estava sempre fent relacions i passant-ho bé", destaca.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT