ASSAIG

Pep Subirós publica un nou llibre

Contra el tòpic de l'immigrant

'Ser immigrant a Catalunya', el nou llibre de Pep Subirós, és un recull de testimonis que destrueix els prejudicis ètnics més mesquins

Aquest dijous, Edicions 62 publica el nou llibre de Pep Subirós (Figueres, 1947), un aplec de vint-i-dues converses amb testimonis d'immigrants. Des d'aquest punt de vista plural, Subirós explica el fenomen de la immigració a Catalunya amb una mirada allunyada de les acusacions ètniques i els falsos prejudicis. Un retrat sociològic intel·ligent i necessari, que demostra que els immigrants dels països pobres no són forçosament persones poc formades, maldestres, que no poden competir en el món professional. Subirós ens parla de l'educació excepcional i les grans aptituds que, molt sovint, tenen els més discriminats.

Serà a les llibreries el 2 de desembre, al costat d'una col·lecció de publicacions que han donat nom a Pep Subirós, escriptor, filòsof i comissari d'exposicions. Ha publicat assajos com Mites i reptes de la modernitat, o L’esquerra i la qüestió nacional i altres paradoxes. En aquest cas, ens parla d'una realitat plural, des de múltiples punts de vista, a través d'aquesta sèrie de converses que, una rere l'altra, construeixen una imatge de la nostra societat que no hauríem de deixar de banda. I que, potser, ens farà reconsiderar certes idees.

Més continguts de