Publicitat
Publicitat

L'exposició reuneix un cententar d'obres de vint artistes

Suïssa descobreix Ramon Casas i Rusiñol

Degut al domini de l'impressionisme francès, la pintura catalana i espanyola de finals de segle XIX és poc coneguda fora de l'Estat. Una exposició a Suïssa vol canviar aquesta situació.

Amb el títol De Sorolla a Picasso 1880-1918, la fundació suïssa L'Hermitage presenta un centenar d'obres d'una vintena d'artistes catalans i espanyols representatius de l'anomenada “Generació de 1898”, segons informa Efe.

Mentre que la pintura catalana i espanyola del segle XIX va tenir l'originalitat de ser impressionista i autònoma alhora, gairebé és desconeguda fora de l'Estat degut al domini que l'impressionisme francès va tenir a l'època, un fet que aquesta exposició vol ajudar a canviar. Entre la mort de Goya i el període cubista de Picasso, a més del mateix Picasso, Miró i Dalí, va haver-hi artistes com Sorolla, Anglada Camarassa, Aureliano de Beruete, Antoni Fillol, Ramon Casas, Cecilio Pla, Santiago Rusiñol o Ignacio Zuloaga, entre d'altres, que van tenir l'ambició de posar l'art català i espanyol en consonància amb el que passava a la resta d'Europa i sortir de l'aïllament en el qual es trobaven.

A finals del segle XIX, Espanya era el cosí pobre d'Europa, estava replegada sobre sí mateixa i més de la meitat de la població era analfabeta, i això va generar una necessitat de sortir d'aquest complex d'inferioritat” afirma William Haumpton, comissari de l'exposició.


Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT