Política cultural
Cultura 22/01/2013

Pilar Pifarré serà la secretària general de Cultura en substitució de Xavier Solà

Ferran Mascarell tria la fins ara secretària d'Administració i Funció Pública del departament de Governació per rellevar Solà, investigat per la Fiscalia Anticorrupció

Ara
1 min
Pilar Pifarré

BarcelonaEl conseller Ferran Mascarell ha decidit canviar la seva mà dreta al departament, el secretari general de Cultura, Xavier Solà. Pilar Pifarré, fins ara secretària d'Administració i Funció Pública del departament de Governació, serà qui el substituirà. Solà podria passar a ocupar la direcció d'un important equipament cultural del país. Tot apunta que substituiria Joan Francesc Marco –a qui se li acaba el contracte al juliol– al capdavant del Liceu.

D'aquesta manera Mascarell mata dos pardals d'un tret: opta per una persona de Convergència Democràtica –després dels últims nomenaments, que havien reduït el pes del partit a la conselleria– i alhora evita la possible polèmica que es podria produir quan se sàpiguen més dades de la investigació que la Fiscalia Anticorrupció està duent a terme pels presumptes negocis irregulars que hauria fet Solà durant la seva etapa a l'Associació Catalana de Municipis.

Llicenciada en filosofia i ciències de l'educació per la UB i màster en funció general a les administracions públiques per ESADE, Pifarré (Barcelona, 1955) ha ocupat diversos càrrecs a l'administració. Per la conselleria de Cultura hi va passar del 1999 al 2004, com a subdirectora general d'Administració i directora de Serveis. També va treballar a recursos humans a l'Ajuntament de Sant Cugat. Des del 2006 és diputada per CDC al Parlament.

stats