Publicitat
Publicitat

LLETRES

Alice Munro, Leonard Cohen i Ian McEwan, finalistes del Príncipe de Asturias de las Letras

Demà el jurat decidirà quin autor s'endú el guardó i els 50.000 euros del premi espanyol

Els canadencs Alice Munro i Leonard Cohen i l'anglès Ian McEwan són els tres finalistes per al Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 2011. Avui s'ha reunit el jurat per valorar les 32 candidatures i demà dimecres emetrà veredicte a Oviedo.

Alice Munro va néixer a Wingham (Ontario) el 1931 i és autora principalment de relats breus basats en les relacions humanes i la vida quotidiana, recopilats a Demasiada felicidad, Secretos a voces o Escapada, entre d'altres. Leonard Cohen, que també va ser candidat aquest any al Premi Príncep d'Astúries de les Arts per la seva faceta de cantant, és un poeta nascut a Montreal el 1934, amb obres com Flores para Hitler, Los hermosos vencidos o Comparemos mitologías , així com també és autor d'obres en prosa, com El juego favorito Ian McEwan va néixer el 1948 al comtat de Hampshire, al sud d'Anglaterra, i és autor, entre altres novel·les d' Amor perdurable, Expiación i Solar , algunes d'elles portades al cinema.

El guardó, que l'any passat va recaure en l'escriptor libanès Amin Maalouf, reconeix a les persones la tasca creadora o d'investigació representi una contribució rellevant a la cultura universal en els camps de la literatura o de la lingüística. José Hierro, Delibes, Vargas Llosa, Cela, Bousoño, Álvaro Mutis, Günter Grass, Augusto Monterroso, Francisco Ayala, Doris Lessing, Arthur Miller, Susan Sontag, Claudio Magris, Nélida Piñón, Paul Auster, Amos Oz, Margaret Atwood i Ismail Kadaré , entre altres, estan també en possessió d'aquest guardó.

La lectura de la decisió serà demà, dimecres, a les 12.00 hores, i el lliurament dels premis serà a la tardor al teatre Oviedo Campoamor, presidida per Don Felip de Borbó. Cada un dels vuit guardons està dotat amb 50.000 euros i l'escultura creada expressament per Joan Miró.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT