MÚSICA

San Miguel Primavera Sound

Pulp dediquen 'Common people' als indignats

El sextet britànic arrenca la gira de reunió al Primavera amb un concert apoteòsic

Sé que a ningú li agrada que vingui algú de fora a opinar sobre coses de les que no en té ni idea”, va dir Jarvis Cocker, líder del sextet de Sheffield Pulp, que divendres a la nit va donar el tret de sortida a la seva esperada gira de reunió al San Miguel Primavera Sound. “Però l'organització del festival m'ha explicat què ha passat, i quan la policia pega gent pacífica, això no va bé”. A mb aquestes paraules l'estrella britànica va precedir la dedicatòria de Common people, el tema més emblemàtic del grup més brillant de la generació britpop dels noranta -i que Manel versionen a Gent normal-, als indignats de plaça Catalunya, atonyinats pels mossos unes hores abans.

Cocker, informat dels fets per l'equip del Primavera (que també van encarregar-se d'explicar-ho a George Lewis Jr. de Twin Shadow), es va limitar a seguir el suggeriment de la pancarta que es podia veure al Fòrum des del concert de Belle&Sebastian, en què es demanava l'#spanishrevolution per a la Commonpeople. Però el moment va ser un dels més emocionants d'un concert apoteòsic, que en les primeres files es va viure en èxtasi i amb un moshing salvatge, cosa poc habitual en concerts de pop. Però tampoc és habitual que un concert de pop sigui el marc d'una petició pública de matrimoni (amb 40.000 persones com a testimonis), i això també va passar al concert de Pulp.

El xou va arrencar amb Do you remember the first time, tema que anava com anell al dit al retorn del grup al festival, on va tocar el 2002, poc abans de separar-se. Van seguir Pink glove, com l'anterior, del disc His'n'Hers (1994), del qual també sonaria Babies, i una àmplia repassada a Different class (1995), el genial disc que va llançar Pulp a l'olimp del britpop, i que va sonar gairebé sencer. L'èpica This is hardcore i Sunrise van representar els dos últims treballs del grup, que va recuperar als bisos Razzmatazz, el tema a partir del qual pren el nom la sala de concerts barcelonina.

l’estrella britànica