Cinema
Cultura 27/04/2013

'Quince años y un día', de Gracia Querejeta, guanya el Festival de Màlaga

'Ayer no termina nunca', d'Isabel Coixet, Premi especial del Jurat i Biznaga de Plata a la millor actriu (Candela Peña), fotografia, muntatge i banda sonora

Ara
1 min
'15 años y un día', de Gracia Querejeta

Barcelona'Quince años y un día', el film de Gracia Querejeta que narra la relació entre un adolescent conflictiu i el seu avi, militar retirat, ha conquerit el màxim guardó del Festival de cinema de Màlaga. Protagonitzat per Tito Valverde, Aron Piper i Maribel Verdú, el film també ha conquerit el premi de la crítica, el del millor guió i la millor banda sonora.

La directora catalana Isabel Coixet, que competia amb el drama 'Ayer no termina nunca', també ha pescat més d'un guardó al palmarès. La pel·lícula s'ha endut el Premi especial del jurat, la Biznaga de Plata a la millor actriu per Candela Peña ('ex aequo' amb Aura Garrido per 'Stockholm'), i els premis a al millor fotografia i el millor muntatge. 'Stockholm', de Rodrigo Sorogoyen, també ha conquerit el premi al millor guió novell i a la millor direcció.

Mario Casas, que participava en la competició amb 'La mula', que el director Michael Radford es va negar a firmar per desavinences amb el productor del film –i que, per tant, no està acreditada a cap director–, ha guanyat la Biznaga de Plata al millor actor del festival.

stats