MÚSICA
Cultura 13/04/2013

Sant Feliu de Guíxols treu a concurs el festival de la Porta Ferrada

El consistori pagarà 400.000 euros a una empresa privada que organitzi i programi aquesta cita estiuenca, que celebrarà la 51a edició

Acn
2 min

Sant Feliu de GuíxolsL'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha tret a concurs la gestió del festival de la Porta Ferrada per 400.000 euros. L'ajuntament ha decidit privatitzar la gestió del festival per tal de fer-lo més professional i limitar la inversió municipal. El concurs es va obrir dimecres i les empreses interessades poden presentar ofertes fins al dia 25 d'abril.

L'empresa adjudicatària rebrà 400.000 euros de l'ajuntament però correrà a càrrec seu la gestió integral del festival, tant pel que fa a la programació, producció o realització tècnica. L'any passat, en què se celebrava el 50è aniversari del certamen, l'ajuntament va destinar més de 500.000 euros al festival, que va tenir un pressupost total de més de 1,2 milions gràcies a aportacions de patrocinadors i mecenes.

"El que hem volgut és professionalitzar una mica més el festival i donar-li més musculatura, però conservarà la seva essència de festival degà de Catalunya", ha explicat el vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, que afegeix que aquesta fórmula d'externalitzar la producció també la segueixen d'altres festivals. "Creiem que està bé que siguin els professionals els que organitzin i programin la cita i que l'ajuntament limiti la despesa que hi aboca", ha manifestat.

El festival conservarà l'essència

En les bases del concurs es recull que l'empresa serà la responsable de la contractació dels espectacles i que, com a mínim, n'haurà de programar una quinzena tant de teatre, música com dansa. Concretament, especifica que caldrà programar un mínim de 12 actuacions de diverses tendències musicals (clàssica, pop, jazz, world) amb presència d'artistes catalans, d'un mínim de tres comunitats autònomes més, i també d'internacionals. Per tant, el festival seguirà la línia de programació de les darreres edicions.

En les bases també es concreta que l'escenari principal ha de seguir essent el de l'Espai Port, on caldrà instal·lar un escenari cobert i una estructura de grades amb una capacitat de 1.320 localitats. L'ajuntament també demana que es tinguin en compte d'altres escenaris com el Teatre Municipal, l'Església Monestir i l'esplanada de Vilartagues.

Un cop es tanqui el termini -el 25 d'abril- l'ajuntament valorarà totes les propostes, donant més pes a aspectes com la proposta de programació (10 punts), proposta d'organització i de producció tècnica (10 punts), el pla de comunicació i difusió (4 punts), entre d'altres.

stats