Moda
Cultura 28/11/2011

Sarah Burton es corona dissenyadora de l'any al Regne Unit

La directora artística de la firma Alexander McQueen, que va crear el vestit de núvia de Kate Middleton, ha rebut el premi de millor dissenyador de l'any als British Fashion Awards

Ara
1 min
Sarah Burton

La directora artística de la firma Alexander McQueen, Sarah Burton, ha rebut el reconeixement de la moda britànica que l'ha premiat com a millor dissenyador de l'any als British Fashion Awards.

Ha estat l'any de Burton i McQueen: a més de dissenyar el vestit de núvia de Kate Middleton i de la seva dama d'honor, Pipa Middleton, la firma creada per Alexander McQueen va ser protagonista de la retrospectiva Savage Beauty, una de les exposicions de més èxit dels darrers anys al MOMA de Nova York.

La cerimònia, que ha tingut lloc a l'Hotel Savoy de Londres, també ha premiat la marca de Victoria Beckham –que competia amb noms com Tom Ford o Burberry–, la dissenyadora Stella McCartney i Sir Paul Smith, que ha rebut el premi a la trajectòria (l'any passat el va rebre McQueen a títol pòstum). "Paul Smith, la marca i l'home, ha contribuït a la indústria a nivell comercial i creatiu: el seu estil és reconegut al món", detallava Harold Tillman, president dels British Fashion Awards.

El premi de creador de l'any (en honor a Isabella Blow, editora de moda i padrina de joves talents com McQueens) ha estat per a Sam Gainsbury, productor de les desfilades de Burton a la casa McQueen.

stats