Frank Sinatra, John Williams i Emilio Aragón, al cicle Simfònics al Palau

L'Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà també clàssics de Mahler, Beethoven, Txaikovski i Puccini

Música de hip-hop, temes de Frank Sinatra, populars melodies de pel·lícula sota el títol ' John Williams i els immortals del cinema', una peça del polifacètic Emilio Aragón i clàssics de sempre com Beethoven, Puccini o Chopin es podran escoltar a partir de dissabte dins el cicle Simfònics al Palau, al Palau de la Música Catalana. El president de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), Jordi Cos, ha presentat avui els 12 concerts ordinaris més un d'extraordinari que han preparat i que es podran escoltar fins al juny de l'any vinent.

El concert inaugural del cicle, el dia 17, en col·laboració amb SonarKids, sota la batuta del compositor i director Pedro Alcalde, és un particular 'Pere i el llop', una de les obres més populars del repertori, dirigida a tots els públics i que s'ha concebut com un viatge per diferents contes narrats i coreografiats per la companyia de dansa de hip-hop Brodas Bros.

La següent audició, ja a l'octubre, estarà centrada en la 'Quarta' de Mahler, amb la participació de la soprano Iwona Sobotka, i que suposarà la primera interpretació d'aquesta peça per part de l'OSV, dirigida per Víctor Pablo Pérez, que a l'abril tornarà a dirigir la formació amb la 'Novena' de Beethoven, una obra que l'orquestra catalana té previst oferir cada any fins al 2024, quan se celebri el bicentenari de la seva estrena.

A Simfònics al Palau també hi haurà un programa protagonitzat pel nord-americà Michael Feinstein –un dels músics que ha acudit a la Casa Blanca davant Barack Obama per oferir-li les seves cançons– i que a Barcelona cantarà Sinatra, en una audició inèdita a Espanya. El cinema serà el protagonista d''Els planetes i Star Trek', ja al gener, amb una convidada de luxe, la solista Lydia Kavina, una de les expertes mundials del curiós i singular instrument del theremin.

Altres noms propis de la temporada seran Lucas Macías, que toca l'oboè i afrontarà la 'Quarta' de Txaikovski, mentre que el pianista Fazil Say presentarà un concert íntim al costat de l'OSV, dirigida per Rubén Gimeno.

El director titular de l'OSV a partir de setembre del 2017, James Ross, dirigirà dos concerts aquesta temporada, el Concert per a piano de Chopin, amb el pianista Iván Martín, en una jornada inclosa en el projecte Mosaic de Sons amb col·lectius de discapacitat social, i una peça del popular Emilio Aragón titulada 'La flor més gran del món'.

El segon concert de Ross serà 'Pompa britànica', una selecció de peces d'Elgar i que també inclourà obres de Bruch i Haydn, que tot i ser alemanys, van tenir connexió amb la Gran Bretanya.

Com és habitual, per Setmana Santa s'interpretarà música sacra, com la 'Missa de Glòria' de Puccini, que va escriure abans de les seves conegudes òperes, i per Nadal hi haurà un festival de valsos i danses en el qual no s'oblidarà Josef Strauss, però tampoc Johann Strauss II o Rossini.

La clausura del cicle serà 'La bella dorment + Vertigen', sota la batuta de Pedro Alcalde.

També s'inclou en la programació un concert extraordinari, el dia 1 de desembre, ' John Williams i els immortals del cinema', en el qual s'oferiran músiques del món del cinema, des de 'Star Wars', 'Jurassic Park', 'La llista de Schindler' i 'El patriota', de Williams, fins a altres de molt conegudes com 'La Missió', d'Ennio Morricone, o 'El caçador', de Stanley Myers. L'audició es completarà amb la participació dels actors Mercè Montalà i Salvador Vidal, que solen posar la veu a actors i actrius com Julia Roberts, Mel Gibson i Harrison Ford.

Més continguts de