Sony perd més de 163 milions d'euros pel ciberatac a la seva web

Als 36 milions dels costos de producció del film 'The Interview' s'hi afegeixen els de promoció i els associats a l'actualització i canvis en el sistema informàtic

Sony Pictures viu un moment econòmic difícil. Els estudis de cinema han perdut més de 163 milions d'euros, segons han explicat diversos analistes a ' The Hollywood Reporter', a causa del  ciberatac que va patir la seva web per la pel·lícula 'The Interview', que es burla del líder nord-coreà Kim Jong-un i que mostra com mor a la ficció. Als costos de producció del film, de 36 milions d'euros, s'han de sumar els de promoció i els associats a l'actualització i canvis en el sistema informàtic.

Es preveu que aquesta xifra augmenti amb les demandes que ja s'han començat a interposar per part d'extreballadors de la companyia per la filtració de les seves dades personals. A més, les accions de Sony a la borsa han baixat un 4,9% des del 24 novembre, la data en què es va fer públic el ciberatac.

No només es tracta d'un dany econòmic: el valor dels estudis podria baixar considerablement després de la falta de confiança i per la seva gestió de la crisi, una mesura que ha estat qüestionada fins i tot pel president dels Estats Units, Barack Obama, que  va criticar la cancel·lació de la pel·lícula a les sales de cinema. Aquests problemes se sumen a problemes empresarials que està tenint la companyia des de fa mesos amb la pressió de l'inversor Daniel Loeb, que vol aconseguir la propietat de la meitat dels estudis.