Música

“Suspendre les activitats és un error”: el clam de més de 150 grups i músics de les Terres de l’Ebre

Els artistes asseguren que anul·lar els concerts és fer creure que la cultura és prescindible

El sector musical de les Terres de l'Ebre s'ha unit per reivindicar que els concerts i els espectacles són espais on es compleixen "escrupolosament" totes les normes i mesures de seguretat i prevenció i que suspendre'ls “és totalment il·lògic”. Més de 150 artistes i formacions musicals de les Terres de l’Ebre han firmat un manifest en què afirmen que anul·lar espectacles i concerts és llançar el missatge que la cultura “és prescindible”: “Suspendre els actes culturals és tan fàcil com fer creure que la cultura és prescindible; però és un error que ens pot sortir molt car i que no ens podem permetre”. Els firmants recorden que la cultura és també un sector econòmic i que moltes famílies depenen dels ingressos que genera.

Entre les adhesions hi ha grups com Pepet i Marieta, Xeic!, l'Orquestra Cimarrón, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i la Unió Filharmònica d'Amposta; cantants com Èric Vinaixa, Montse Castellà i Arturo Gaya; instrumentistes com Pep Mola, Paco Prieto, Pau Puig, Sergi Trenzano, Jordi Fusté, Kike Pellicer i Sergi Molina; i un bon nombre d'entitats, escoles de música, promotors, tècnics i altres artistes com Xavi Bertomeu (Mostra de Jazz de Tortosa), Juanjo Grau (Escola i Banda de Música de Tortosa), el pallasso Muniatto Xou (Eusebi Morcillo) o el festival Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre, que va anunciar la suspensió fa dos dies.

"La cultura ha demostrat seny i seguretat complint totes les mesures de prevenció marcades per l'autoritat sanitària. És totalment il·lògic que se suspenguin actes, en els quals es compleixen totes les mesures, i es regulin altres activitats que manifesten un risc de contagi molt més elevat", lamenten els signants del manifest.