Teatre

El TNC reviu les idees romàntiques de Musset amb 'No feu bromes amb l'amor'

Natalia Menéndez dirigeix l'obra protagonitzada per Anna Moliner i Ramon Pujol, amb les convencions socials del segle XIX i el xoc entre els impulsos amorosos com a punts centrals de la història

Circ, dansa i música s'uneixen a partir del 5 de febrer al  Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a 'No feu bromes amb l'amor', una tragicomèdia d'Alfred de Musset dirigida per Natalia Menéndez. Els tres llenguatges artístics seran la base per explicar la col·lisió entre els impulsos amorosos de dos joves, dos cosins interpretats per Anna Moliner i Ramon Pujol, i les convencions de la seva època, que els obliguen a casar-se per conveniència. "Per a Musset, la Restauració suposava la pèrdua de la intel·ligència, la cultura i la bellesa, i volia recuperar-les a través de les paraules", ha explicat Menéndez sobre l'essència de l'obra. 

L'obra és un "80% comèdia, però també hi ha farsa", ha aclarit la directora. Menéndez ha volgut aprofitar la "qualitat dels artistes de circ de Catalunya" per enriquir el cor tradicional de les obres clàssiques, un element que, a més, anticipa el vessant tràgic que també té el text. "El meu personatge dóna veu a totes les dones que s'han reprimit al llarg de la història, i que encara avui en dia estan indefenses", ha dit Anna Moliner sobre el seu personatge.

L'obra estarà en cartell fins al 22 de març. El repartiment també inclou Ferran Rañé, Carme Balagué, Clara de Ramon i Carles Martínez. L'escenografia té dues altures. El poble està situat a la part alta i l'aristocràcia a la inferior, "com un voyeur que mira des de dalt una aristocràcia boja", segons la directora.

Més continguts de