Teatre

El Tantarantana acull El Cicló, el primer Cicle de Companyies Independents de Barcelona

A la primera edició del certamen es podran veure espectacles per a adults i un per a nens de Projecte NISU, TeatrodeCERCALa Calòrica, ARSÈNIC Art Studio i Infants Terribles, entre el 4 de febrer i el 21 de juny

Amb voluntat de donar suport a les companyies teatrals independents, comença El Cicló, el Cicle de Companyies Independents de Barcelona, que el  Teatre Tantarantana acollirà del 4 de febrer a l'1 de març. Aquest nou cicle vol donar veu a les companyies per generar un espai de diàleg entre elles i el públic.

En aquesta primera edició del certamen, s'han programat quatre espectacles per a adults i un per a nens. Les companyies encarregades d'oferir aquest primer tast seran Projecte NISU, TeatrodeCERCA La Calòrica i ARSÈNIC Art Studio i Infants Terribles, col·lectius amb alguns anys de recorregut teatral que han treballat de manera autònoma. Aquestes cinc companyies han treballat en la composició de cinc noves creacions, nascudes des de les visions pròpies de cada conjunt però en una recerca conjunta sobre la contemporaneïtat.

'Teenage dream', de la companyia Projecte NISU, obrirà El Cicló a la sala Baixos22 del teatre barceloní el 4 de febrer i fins l'1 de març. L'espectacle trasllada a l'escenari tres adolescents amb la voluntat d'indagar les noves maneres de relacionar-se i els nous valors adquirits en aquesta etapa de la vida. L'obra vol reflexionar sobre els models comercials que s'intenten vendre als joves, sota l'aparença de realitats perfectes que, en realitat, són mons fràgils.

TeatrodeCERCA presentarà 'Exprés' del 4 al 8 de març amb el relat de dues cuques de llum enmig de la foscor sobre com l'amor no fa a ningú millor persona. També oferirà 'Camargate' de l'11 al 28 de març, una recreació teatral basada en la conversa al restaurant La Camarga entre Alícia Sánchez Camacho i Victoria Álvarez. El torn de La Calòrica serà de l'1 al 26 d'abril amb 'Sobre el fenomen de les feines de merda' per parlar sobre la sobrecàrrega de feina sense motiu dels treballadors a les empreses. Arsenic Art Studio tancarà el cicle amb 'Souvenir' del 27 de maig al 21 de juny, una obra que reflexiona sobre temes com l'humor, l'emigració, l'amor i la guerra civil.

A més, s'han programat una sèrie d'activitats paral·leles, com els Col·loquis i les Trobades d'El Cicló i els Concerts d'El Cicló, que crearan un espai de reflexió social mitjançant altres disciplines artístiques, com la música. Aquestes actuacions musicals seran l'oportunitat de veure grups independents a les escenografies dels espectacles.