Cultura 25/02/2012

Teddy Bautista rebrà pròximament una pensió vitalícia de 23.000 euros

El músic i compositor va dipositar part del seu sou a un fons de pensions. La demanda no està relacionada amb el litigi que manté amb l'SGAE, a la qual reclama 1,8 milions d'euros

Efe
1 min
Teddy Bautista demanda la SGAE per acomiadament improcedent

MadridTeddy Bautista, l'expresident de la Societat General d'Autors (SGAE) començarà a rebre al març o a l'abril una pensió vitalícia de 23.000 euros després que l'entitat ha hagi engegat la petició que va fer el músic, segons han confirmat a Efe fonts de l'SGAE. Aquesta pensió que va sol·licitar Bautista és fruit d'un acord amb l'SGAE, ja que el músic i compositor va voler dipositar part del seu sou a un fons de pensions. "Per això els òrgans de govern van aprovar una pensió mensual de 23.000 euros, que corresponia al 60% del seu sou", van afirmar les mateixes fonts.

La demanda d'aquesta pensió coincideix, "tot i que no té res a veure" amb la reclamació que va ser el música al jutjat demanant una indemnització d' 1,8 milions d'euros per haver "renunciat" al seu càrrec el passat juliol. L'SGAE només li ha reconegut la possibilitat de cobrar 675.000 euros si el músic accepta que estava vinculat a l'entitat amb un contracte d'altra direcció. La defensa de Bautista va sostenir al judici que es va celebrar a Madrid que el seu client havia renunciat al càrrec, però que no havia dimitit, mentre que l'entitat sosté que Bautista sí va dimitir el 12 de juliol, i que aleshores no li correspondria cap indemnització.

El passat 4 de agosto, l'expresident de l'SGAE va rebre la notificació que se l'havia donat de baixa de la Seguretat Social, un mes després de la seva detenció –l'1 de juliol– en el marc d'una investigació sobre el presumpte desviament de fons a la filial digital de la societat.

stats