Arts escèniques

James Thiérrée inaugurarà el Festival TNT de Terrassa amb 'Tabac Rouge'

El festival, que tindrà lloc del 25 al 28 de setembre, també inclou espectacles de Jomi Oligor i l'Agrupació Senyor Serrano, entre d'altres

L'estrena a Espanya de l'espectacle 'Tabac Rouge', de James Thiérrée, donarà el tret de sortida a la setena edició del Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) que organitza el Centre d'Arts Escèniques (CAET) d'aquesta població del 25 al 28 de setembre. La programació inclou 23 espectacles, tretze dels quals són estrenes.

El teatre d'objectes és el protagonista del nou espectacle de Jomi Oligor 'La màquina de la Soledat', una col·laboració amb la companyia mexicana Microscopia que pretén fer un homenatge a l'objecte-carta i al correu postal. L'Agrupació Senyor Serrano presentarà 'A House in Asia', un 'western' escènic on la realitat i les seves còpies es barregen, dibuixant un retrat despietadament pop de la dècada que després de l'11S va donar pas al segle XXI.

Per la seva banda, Playground/Xavier Bobés presentarà 'Monstres/ Objecte d'Objectes', una recerca de la perfecció, de la bellesa del superhome, i David Espinosa portarà a escena 'Much Ado About Nothing', una aposta que qüestiona el teatre i els textos de Shakespeare. També es podrà veure a Terrassa la 'Ballarina', de Sònia Gómez; 'Agitador Vórtex', de Cris Blanco o 'Thank you for dancing', un videojoc analògic en viu que proposen Les Filles Föllen i que tindrà lloc als carrers de la ciutat.

El TNT 2014 presentarà també 'La nit s'agita', de Constanza Brncic, un projecte amb col·lectius de gent gran de Terrassa; 'N.E.V.E.R.B.E.N.E.U.T.R.A.L', una proposta de la Cooperativa General Humana al voltant de la lluita obrera, i 'La Naturaleza y su temblor' de Societat Doctor Alonso. Entre d'altres propostes, el programa inclou un monòleg de l'actor Juan José Ballesta presentant 'El Niño Miguel'; 'Àrtica', de la companyia Ponten Peu i que transcorre en una cabanya de fusta que transporta l'espectador a l'Àrtic i 'Rodafonio', una roda de quatre metres que passejarà pels carrers de la ciutat.