El disc de les cançons d'amor de Lluís Llach, només amb l'ARA

El doble àlbum 'Amors particulars' es podrà comprar els dies 7 i 8 d'abril per 14,95 euros

Lluís Llach publica un nou disc. Des que fa més d'una dècada va treure 'Verges 2007', el triple disc que immortalitzava els concerts de comiat dels escenaris que va celebrar al seu poble natal, el cantant no havia publicat cap altre àlbum. L'última dècada l'ha dedicat, a més dels projectes de la seva fundació al Senegal i el seu celler de Porrera, a dues noves facetes: ha debutat en la novel·la -ha publicat tres llibres de ficció, a més d'un volum de cartes sobre la relació creativa amb Miquel Martí i Pol- i ha debutat en la política com a diputat. Finalment, abans d'aquest Sant Jordi, els seus seguidors podran gaudir d'un nou disc recopilatori que reuneix les seves cançons d'amor. 'Amors particulars' es podrà aconseguir només amb l'ARA aquest cap de setmana, els dies 7 i 8 d'abril, per 14,95 euros. 

El doble àlbum recull 24 temes que Llach ha compost al llarg de tota la seva carrera musical, que va des del 1969 fins al 2007. Moltes són cançons que han esdevingut himnes populars, com la inevitable 'Que tinguem sort', 'Tendresa' o aquell 'Alè' en què afirmava: "Només tinc un desig d'amor, un poble i una barca". La cançó que dona nom al disc prové d''Amor particular', una declaració d'amor que en realitat dedicava a la força del seu públic, "que empeny i que es revolta", un tema que va incloure a l'àlbum 'T'estimo', del 1984, però que es va enlairar al concert del Camp Nou el 1985 i va quedar com un emblema del cantant fins a l'últim dia. 

Entre les cançons escollides n'hi ha que tenen textos d'autors que Llach admirava, com la 'Cançó a Mahalta', de Màrius Torres (de l''I si canto trist', de 1974), 'Criatura dolcíssima', de Joan Fuster (del disc 'Somniem', de 1979) o les 'Roses blanques' de Miquel Martí i Pol ('Rar', 1994). 

Els temes del doble disc permeten també fer un recorregut per tota la discografia del cantant, des del disc 'Somniem', de 1974, d'on hi ha per exemple 'Dibuix' (que aquí canta amb  Odette Telleria, com a l'àlbum 'Poetes', que també posa veu a 'Si un adéu d'amor fos encara amor'), i fins al més recent 'i.', que data del 2006 i d'on surt aquell "fil llarg i prim" de 'Sempre queda un fil' o l'imparable 'Potser el desig', on el cantant confessa que "q uan el desig fa el seu camí a soles,  el cor no li pot fer senyal de cap llei". Entremig, temes dels anys 80 com 'Som tu i jo', del disc 'I amb el somriure la revolta' (1982); el 'Cant de l'enyor' (amb les veus de Marina Rossell i Maria del Mar Bonet); 'A l'estació' i 'Només per a tu', de 'Maremar' (1985), o la cançó de desamor 'Adéu-siau', de 'T'estimo' (1984). I també un pom de temes més recents, en plena maduresa del cantant, que poden ser tan explícits com 'Véns' (del disc '9', de 1998) i 'Un no sé què' ('Jocs', 2002) o bé tan poètics com 'Au blanca' (dels disc 'Torna aviat', del 1991, quan ja va comptar amb la veu de la soprano Victòria dels Àngels). Tots els amors que ha cantat Lluís Llach, i el dolç batec de la tendresa, es poden trobar reunits en aquests 'Amors particulars'.   

Com podeu aconseguir la promoció de l'ARA? 

Per tenir accés a la promoció haureu de presentar al quiosc el cupó situat a la part inferior de la contraportada del diari, disponible només els dies de venda. Si sou subscriptors digitals us podreu descarregar el cupó a l’ Espai del Subscriptor a partir d'aquest dijous, 5 d'abril, a la tarda.