El Vaticà es nega a pagar per una carta de Miquel Àngel robada fa 18 anys

Un extreballador sol·licita 100.000. El robatori no s'havia fet públic fins ara

Les autoritats del Vaticà van anunciar diumenge que han rebut una demanda de pagament d'un rescat per la devolució de dos documents escrits pel mestre renaixentista Miquel Àngel, que van ser robats dels seus arxius fa gairebé 20 anys. El robatori d'aquests papers no s'havia fet públic fins ara. El diari italià 'Il Messaggero' va informar que aquesta persona, identificada com un extreballador del Vaticà, va sol·licitar 100.000 euros per la devolució dels documents, un preu que, va explicar Lombardi, el cardenal es va negar a pagar perquè es tractava de "documents robats".

El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, va assegurar que un cardenal a càrrec de la Basílica de Sant Pere va ser contactat recentment per una persona que oferia retornar els documents, entre els que s'hi compta una carta signada per l'artista, a canvi de "cert preu".  

També va afegir que una monja que va treballar als arxius del Vaticà va informar el 1997 de la desaparició de documents, però no va explicar perquè la Santa Seu no havia donat mai a conèixer els robatoris.